Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Porodica je provela 4 mjeseca kraj beživotnog tijela trudnice, a onda… NEVIĐENO ČUDO!

Porodica je provela 4 mjeseca kraj beživotnog tijela trudnice, a onda… NEVIĐENO ČUDO!

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 3. studenoga 2016. | 17:57:00



Žena po imenu Sandra Pedro živjela je sa sinom u susjedstvu Bragadas, Portugal, osam godina. Kada je shvatila da je trudna po drugi put, Sandra je otišla do liječnika.

Zbog svoje povijesti bolesti, liječnici su je odmah upozorili na ogromne rizike sa kojima se može suočiti zbog ove trudnoće. Sandra se ranije borila sa upalom pluća, patila od srčanih problema, te je čak bila i u komi.


Također je jednom bila podvrgnuta operaciji bubrega zbog tumora. Ipak, 37-godišnja žena odlučila je još jednom biti majka i preuzela je rizik.

U februaru, krvarenje u mozgu je Sandru ostavilo na rubu smrti u jedinici intenzivnog liječenja. U to vrijeme, Sandra je znala spol bebe (dječak), ali nažalost više nije bila u mogućnosti nastaviti gledati rast trbuha.

Dana 20. februara Sandra je proglašena mrtvom, ali ono što se dogodilo sljedeće nikad prije nije viđeno u Portugalu a možda i u svijetu.

U vrijeme njezine smrti, liječnici su vodili posljednji ehokardiogram i saznali da su bebini vitalni znaci bili dobri. Srce je bilo snažno i kucalo je normalno. To je ostavilo liječnike bez teksta…

Tim liječnika odlučio je poslati rezultate testiranja u bolnicu etičkog povjerenstva u Lisabonu. Uz Sandrinu porodicu i porodicu bebinog oca, odbor je pristao nastaviti trudnoću kako bi se osigurala održivost fetusa.


Cijela obitelj je bila dio ovog procesa od početka, gledajući kako je beživotno žensko tijelo napravljeno da funkcioniša pomoću strojeva.

Bilo je to tužno vrrijeme za svakoga, ali porodica je morala ostati jaka. Iako Sandra više nije imala funkcije mozga i proglašena je klinički mrtvom, novi život je još uvijek rastao unutar nje.

Sandra je tako postala živi inkubator. Imajući majčino tijelo funkcionalno tako dugo i održavanje uteroplacentalnu cirkulacije bio je veliki izazov za tim sa više od 80 ljudi.

107 dana kasnije,  dogodilo se “čudo”, beba rođena nakon 32 sedmice trudnoće, bila je potpuno zdrava. Nakon carskog reza, strojevi su se ugasili i Sandrino tijelo je dostavljeno njenoj porodici.

Izvor: megagiga.info
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar