Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO SAVRŠENE!

DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO SAVRŠENE!

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 6. studenoga 2016. | 01:08:00



... koliko ste ljubitelji slatka, onda su u vašem domu sigurno neizostavne hurmašice.

Sastojci:
Tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera


2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo
Zaljev:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz


ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene. Za to vrijeme napraviti zaljev tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna. Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) zaljevom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju zaljev
Podijelite s nama kako ih vi pravite?

Izvor: coolinarka
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar