Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ŠNICLA""TANKI DŽEP"" UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA

ŠNICLA""TANKI DŽEP"" UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 19. rujna 2016. | 22:05:00



Sastojci:
250gr. mlevenog mesa( po zelji)
200gr pirinac
2 glavice crnog luka



2 kasike persunovog lista
biber, so, vegeta
za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
za przenje ulje

Priprema:
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi. Saseckati sto sitnije  luk, pa pomesati sa  mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.



Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti. Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa. Pohovati redom u brasno, posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar