Sastojci :
1 zlica ulja
1 luk
2 reznja cesnjaka
400 g mljevene govedine
2 karote
1-2 zlice taco zacina
500 ml vode
400 ml pasirane rajcice
400 g svjezih rajcica
400 g Zamrznutog kukuruza šećerca Podravka
250 g tjestenine po izboru
sol i papar
200 g ribanog topivog sira
Priprema:
1.
Na ulju isdinstaj narezani luk , pa dodaj cesnjak i kada zamirisi dodaj govedinu i kuhaj uz mijesanje dok tekucina ne ispari oko 5 min . Dodaj naribane karote i taco zacin pa kuhaj jos 1-2 min uz mijesanje .
2.
Mjesavini sa mesom dodaj vodu , pasiranu rajcicu , nasjeckane svijeze rajcice i kukuruz . Pusti neka sve ponovo uskuha , smanji vatru , dodaj tjesteninu , sol i papar i nastavi kuhati 8-10 min dok se tjestenina ne skuha .
3.
Gotovo jelo skini sa vatre i cijelu povrsinu pospi sa naribanim sirom . Poklopi i ostavi tako poklopljeno 5-6 min dok se sir ne otopi . Serviraj uz sezonsku salatu
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar