Sastojci:
1 luk – sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka – sitno nasjeckana
2 - 3 tikvice (zavisno od veličine povrća i od veličine kalupa)
2 -3 krumpira
2 -3 paradajza ili više cherry rajčica
20 dag naribanog sira (podravac, gauda ili ostali prema želji)
majčina dušica (svježa ili suha)
ružmarin (svjež ili suh)
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi podinstajte sitno narezan luk i češnjak pa ih stavite u kalup. Operite i ogulite povrće i narežite ga na tanke šnite.
Poslažite (kao na fotografiji) u kalup, posolite i popaprite te posipajte svježim ružmarinom i majčinom dušicom. Prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata. U međuvremenu naribajte sir, a nakon pola sata maknite foliju s polupečenog povrća i rasporedite sir po vrhu pa vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta dok sir ne zazlati. Prema želji ukrasite svježom majčinom dušicom i ružmarinom i servirajte kao predjelo, prilog ili „malo jelo“ kao lagan, zdrav i jako, jako ukusan obrok.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar