Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!

PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 27. studenoga 2016. | 21:30:00



Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka
2 kašike maslinovog ulja


  30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber

Priprema:
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.


  Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše
Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice sa malo kajmaka i svježeg sira.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar