Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » VOCNA MADJARICA Jako socna i osvezavajuca. Nimalo preslatka sa puno kreme

VOCNA MADJARICA Jako socna i osvezavajuca. Nimalo preslatka sa puno kreme

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 23. studenoga 2016. | 09:31:00



Jako socna i osvezavajuca. Nimalo preslatka sa puno kreme

SASTOJCI
Testo:
• 300 gr ostrog brasna
• 90 gr secera
• 100 gr maslaca
• 100 gr kiselog vrhnja
• 1 bjelanjak
• 1 ravna zlicica praska za pecivo
• 1 rum secer



Fil od griza:
• 6 dl mleka
• 6 zlica griza
• 140 gr secera u prahu ( ca 2 dl i 1 zlica )
• 1 cajna zlicica cistog vanilije secera
• 200 gr maslaca/margarina



Fil od visanja:
• 800 gr visanja
• 3 dl soka od visanja
• 3 zlice secera
• 60 gr gustin ( ca 1 dl i puna cajna zlicica )

PRIPREMA
Testo za kore:
U posudu penasto izmiksati maslac omeksan ( sobne temperature ) i secer. Umiksati bjelanjak i kiselo vrhnje dok ne dobijete pjenastu i jednolicnu smesu. Dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo zatim sve zajedno rucno pomesati. Smesu prebaciti na pobrasnjenu radnu povrsinu i rukama zamesiti glatko testo. Testo zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak na 30 - 45 min.

Ohladjeno testo podeliti u 3 jednaka dela i preko plasticne folije, na laganoj pobrasnjenoj silikonskoj podlozi, razvaljajte u tanku kvadraticnu formu dimenzije priblizno 30 x 40 cm.



Testo sa silikonskom podlogom, uklonite prozirnu foliju zatim prebacite zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima i pecite 3 do 5 minuta u pecnici zagrejanoj na 190 stupnjeva sve dok kora mjestimicno ne porumeni i postane cvrsta na dodir. kora mora ostati potpuno svetla.

Jos vruce kore prerezite ih po pola, na dva jednaka dela. Sve ukupno ce mo dobiti 6 kora. Medjusobno ih odeliti masnim papirom. Kore drzati pod teretom da ostanu ravne.

Fil od griza:
Skuvati kremu od griza sa polovinom secera u prahu. U ohladjenu kremu od griza umiksati prethodno izradjeni maslac sa polovicom secera u prahu zatim sve zajedno izmiksati, sjediniti.

Fil od visanja:
Skuvati gusti krem od soka, gustin i secera. Cim pocne da se zgusnjava umesati visnje i ukloniti sa vatre. Malo prohladiti.

1 kora - fil od visanja, 2 kora - fil od griza, 3 kora -fil od visanja, 4 kora - fil od griza, 5 kora - fil od visanja, 6 kora - ostatak fil od griza

Izvor: http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar