Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » OVAJ SOS - SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN

OVAJ SOS - SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 12. studenoga 2016. | 18:31:00



Ovaj recept je vrlo približan originalnom italijanskom receptu za isti. Sos bolonjeze pravim na ovaj način već godinama, i obećavam vam da se nećete pokajati ako ga probate.

Sastojci
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
300 g mlevene junetine
100 g šargarepe
200 g paradajz pelata


  40 g parmezana
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
20 g gustina
200 ml crnog vina
začini bosiljak, origano, biber i so
Može, a ne mora
200 g pečuraka
50 g pančete

Priprema
1.
Skuvati špagete u dosta slane vode, vodeći računa da se ne prekuvaju.
2.
Na zagrejanom ulju propržiti sitno sečen crni luk.
3.


  Dodati rendanu šargarepu i mleveno meso, pa dinstati 10 minuta.
4.
Kad meso porumeni dodati sitno sečen beli luk.
5.
Dinstati 8 minuta, začiniti po ukusu i dodati pečurke sečene na tanke listiće. Prodinstati još 5 minuta.
6.
Kad pečurke omekšaju izručiti sitno sečen paradajz pelat.
7.
Preliti gustinom razmućenim u crnom vinu i prokuvati.
Posluživanje
U tanjir sipati skuvane špagete, preliti pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom.
Recept je odavno preduzet negde sa interneta.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar