Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ZBOG OVIH ČINJENICA NIKADA VIŠE NEĆETE KONZUMIRATI KONVECIONALNU PILETINU!

ZBOG OVIH ČINJENICA NIKADA VIŠE NEĆETE KONZUMIRATI KONVECIONALNU PILETINU!

Written By Zaboravljeni Recepti on petak, 28. listopada 2016. | 22:29:00


Donosimo vam na žalost još jednu veoma šokirajuću činjenicu, kako se čovijek zapravo truje hranom koju kupuje i konzumira. Kako je u cilju smanjiti broj populacije na planeti zemlji i ostaviti samo najjače koji pretrpe i prežive sve otrove koje unesu putem hrane u svoj organizam.

U današnjoj temi ćemo diskutovati i piletini, o tome kako bi ste samo trebali konzumirati piletinu koja je organskog ( Domaćeg) porijekla. Da apsolutno ne bi ste smjeli konzumirati piletinu koja se uzgaja na malim korporativnim farmama. Kojima je samo cilj što veća prodaja i profit.



Pa tako piliće hrane antibioticima, kako bi postali otporni na bakterije, a zapravo u njihovom organizmu se stvaraju bakterije koje postaju otporne na antibiotike.

Ista stvar je i sa ribom. Konzumirajte samo onu koja je friško upecana. Inače u suprotonom u vaš organizam unosite mnoštvo bakterija otpornih na antibiotike i pogoršavate vlasito zdravlje.


Još jedan veliki problem sa piletinom jeste taj da u piliće se ubrizgavaju voda i so. Kako bi dobili na težini a zatim se dodaje i konzervans.

Naš savjet vam je Domaće i ništa drugo!

Izvor: stanjeonline.info
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar