Home
»
»
PILEĆI CORDON BLEU IZ PEĆNICE! ZA DOBAR RUČAK ILI VEČERU KAKO ODLUČITE!
PILEĆI CORDON BLEU IZ PEĆNICE! ZA DOBAR RUČAK ILI VEČERU KAKO ODLUČITE!
Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 22. listopada 2016. | 23:36:00
Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.
SASTOJCI
4 pileća filea (oko 800 g)
Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
3 žličice Vegete By Podravka
200 ml vode
2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Origano sušeni Podravka By Podravka
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja
ZA PANIRANJE
80 g Krušnih mrvica
2 žličice Slatka paprika mljevena Podravka By Podravka
2 žlice naribanog parmezana
KORISTILI SMO
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Crni papar mljeveni
Vegeta univerzalna
Origano sušeni
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Crni papar mljeveni
PRIPREMA
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.
U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan
Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo uz salatu.
Savjet
Zajedno s mesom možete peći i krumpire.
Izvor: coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar