SASTOJCI:
850g-1 kg lungića/svičice /svinjskog fileta
100g dimljene šunke/pršut
100g sira/gauda/ementaler
5 kiselih krastavaca
1 žlica dijon senfa
sol,papar
1 limun
2 žlice brašna
2 jaja
4-5žlica mrvica
malo ulja
PRIPREMA:
1.
Lungic ocistite od opne i masnoce.Lungic izrezite da ga rasirite kao na slici.Lagano ga potucite,poparite i lagano posolite vodite racuna o nadjevu koliko je slan.
Premazite ga senfom ,slozite sunku ,sir i krastvce.
Zarolajte lungic cvrto ako niste bas spretni uhvatite ga cackalicama.
2.
Ispohujte lunguc prvo u brasno ,pa u razmuceno jaje sa malo ulja ,pa u mrvice.
3.
Stavite lungic u zagrijanu pecnicu na 200C,lagano ga poprskajte ulje i pustite da se pece nekih 20-25 min.
Ako zelite i volite mozete i vi kao stara vremena prziti u dubokoj masnoci ja sam pekla u pecnici da bude manje masno.
4.
Lungic mozete serviratu s umakom od gljiva.
Starinski umak od gljiva:
Šampinjone (400g)ocistimo i narezemo na ploške. Rastopimo u dubljoj tavi maslac(1žličica)s mlazom ulja pa na njemu ispijamo sampinjone dok ne ispuste tekucinu.Dodamo brasno(1 žlicicu)promijesamo dok se ne pcme lijepiti za posudu.Dodamo vrhnje za kuhanje /kajmak(200ml),nasjeckani cesnjak (1 cesanj cesnjaka),nasjeckani persin(1zlicu)posolimo i poparimo.
5.
Moze se servirati narezano na deblje ploske uz narezani limun i restanii krumpir.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar