Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » SNJEŽNA ŠARLOTA! PUFNASTI PARFE KOLAČ, BEZ PUNO KOMENTARA MOGU SAMO REČI, ODLIČAN…

SNJEŽNA ŠARLOTA! PUFNASTI PARFE KOLAČ, BEZ PUNO KOMENTARA MOGU SAMO REČI, ODLIČAN…

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 29. rujna 2016. | 23:35:00



Sastojci
Biskvit:
3 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
prstohvat soli
2 čajne žličice ekstrakta vanilije





Krema:
7 jaja
5 vrećica želatine
4 žlice brašna
1 litra mlijeka
16 žlica šećera
2 žlice kakaa
1/2 l vrhnja za šlag
2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema
1.
Izmješajte pjenasto žumanjke sa šećerom, soli, vanilijom, te postepeno dodajte brašno.

2.
Dodajte snijeg i lagano izmješajte.

3.
Stavite smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20×30.

4.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.

Krema:
1.
Izmješajte žumanjke sa 4 žlice šećera i 4 žlice brašna.

2.
Želatinu rastopite u 3 dcl mlijeka i ostavite da nabubri.

3.
Ostatak mlijeka dodajte u smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok se ne zgusne cijelo vrijeme mješajući pazeći da vam ne zagori.

4.
Kremu prebacite u drugu posudu da vam se brže ohladi i u mlaku smjesu dodajte želatinu i mješajte dok se ne rastopi.

5.
Istucite bjelanjke u snijeg sa 8 žlica šećera.

6.
Istucite vrhnje za šlag sa 4 žlice šećera.
7.
Snijeg i tučeni šlag dodajte u smjesu sa žumanjcima i želatinom i lagano izmješajte.



8.
Podjelite kremu u dvije posude.

9.
U jedan dio dodajte kakao i lagano izmješajte.

10.
Stavite obje smjesu na 15 min. u frižider.
Kad izvadite iz frižidera  svaku smjesu malo samo promješajte da se izjednači.

11.
Stavljajte u tepsiju kombinirajući boje.
Ja sam stavila otprilike u tri sloja, s time da sam na bijeli dio stavljala crni i obrnuto.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar