Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » SATARAŠ U STAKLENKAMA ZA ZIMU

SATARAŠ U STAKLENKAMA ZA ZIMU

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 5. rujna 2016. | 23:28:00



Spakovano u tegle i ceka zimu! Sataras obozavam ali mi nikada nije palo na pamet da bi mogao ovako da se spremi kao zimnica dok nisam dobila ovaj recept...

Sastojci:
70 dag crvenog luka
1 kg paprike babure
0,5 kg patliđana
1,5 kg rajčice
2 dl ulja
sol, papar
nekoliko zrna konzervansa u svaku staklenku (po želji)



Priprema:
1.
Pripremiti sve sastojke: luk narezati sitno, paprike narezati na manje a rajčice oguliti i narezati na       veće kockice. Patliđane također narezati na veće kockice pa ih posoliti da ispuste vodu i gorčinu.         2.
Na vruće ulje staviti sitno luk i pirjati ga 10-15 minuta.   
3.
Na luk dodati patliđane i papriku, promiješati i malo propirjati......
4.
 ...... a zatim i oguljene i narezane rajčice...... 


5.
 ....... pa sve zajedno pirjati 10-15 minuta.
6.
Posoliti i popapriti, promiješati te još vruće stavljati u vruće staklenke zagrijane u pećnici.                   Poklopce umočiti u alkohol i staklenke odmah čvrsto zatvoriti. 
7.
U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju.           Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom     salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 20 - 30 minuta.
Skinuti  sa štednjaka i ostaviti  pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.

Posluživanje:
Ovako pripremljen sataraš koristim za spremanje: - đuveča, goveđeg gulaša sa satarašom, tjestenine sa satarašom ali i kao prilog raznom  kuhanom ili pečenom mesu.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar