Sastojci:
6 šnicli malo većih
2 kašike brašna
2 kašike prezle
google_ad_client = "ca-pub-3051919284955577";
google_ad_slot = "5841898449";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
justify;">
2 čaše vode
200 ml kisele pavlake
so
Priprema:
Šnicle izlupati pa posoliti.
Zagreati ulje u tiganju.
Pomešati brašno i prezlu pa uvaljati šnicle i pržiti sa obe strane na jačoj vatri.
Ispržene šnicle stavljati na tanjir.
U ulje od prženja istresti ostatak od brašna i prezle i malo propržiti na srednjoj vatri.
Naliti vodu pa mešati.
Dodati pavlaku, posoliti, pa sve izmešati, skloniti sa vatre pa vratiti šnicle u sos.
Ako u tiganju imate više ulja pre dodavanja brašna i preostale prezle odlijte ga.
Po potrebi možete dodati još malo vode, da vam sos ne bi bio pregust.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar