Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!

PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!

Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 20. rujna 2016. | 11:31:00




Predivno pecivo, lako se napravi a izgleda lepo. Izvana krckave a unutra mekane. Napravite ih, znam da ce vam se dopasti. Ja sam ih pravila bez fila, a ako vi zelite stavite fil koji volite.

Sastojci:
oko 1kg brasna
1,5 kocka Kvasca (svježeg)
2,5kasicice soli
1 kasicica secera



200ml tople vode
200ml toplog mleka
250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje

Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2 kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju

Priprema:
1.
U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge.
2.
Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha. Po zelji mozete napraviti vece loptice.
3.
Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici.



4.
Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise.
5.
Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min. Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.

Posluživanje:
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar