Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PINĐUR! JEDNOSTAVAN RECEPTIĆ,A TAKO UKUSAN.. Ovo je moja verzija pinđura po kome radim,meni je super ukusan i iskreno za nijansu ga volim više nego ajvar…

PINĐUR! JEDNOSTAVAN RECEPTIĆ,A TAKO UKUSAN.. Ovo je moja verzija pinđura po kome radim,meni je super ukusan i iskreno za nijansu ga volim više nego ajvar…

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 19. rujna 2016. | 22:22:00



Ovo je moja verzija pinđura po kome radim,meni je super ukusan i iskreno za nijansu ga volim više nego ajvar…


SASTOJCI:
4kg paprike za ajvar (crvena rog)
2kg oguljenog paradajiza
1/2 glavice češnjaka (bijelog luka)
1 veća vezica peršinovog lista
2 ravne žlice soli
4 žlice šećera

  
2.5dl ulja
1/2dl sirćeta
2 feferone

PRIPREMA:
Papriku ispeći na roštilju, oguliti ju i isjeckati na sitne komadiće(ne mljeti).Oguljeni paradajiz isjeckati i staviti na lagano ugrijano ulje i dodati mu sitno sjeckani češnjak i kuhati dok se paradajiz


  
ne raskaša, dodati sjeckanu papriku, sjeckani peršinov list, sirće, sol,šećer, sjeckane feferone i kuhati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.Ovo je mjera za jednu turu nama obično bude dovoljno, dobije se oko 11 kom malih bočica od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar