Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » OVO JELO SAM PRAVILA JUČE TOLIKO MI SE SVIDJELO DA ĆU GA OPET SUTRA PRAVITI

OVO JELO SAM PRAVILA JUČE TOLIKO MI SE SVIDJELO DA ĆU GA OPET SUTRA PRAVITI

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 15. rujna 2016. | 00:05:00



Sastojci :
đulbastije:
500 gr mljevene junetine
400 gr krompira
3 manje glavice luka
2 čena češnjaka
2 kašike brašna
1 jaje
po ukusu so,biber,vegeta



bešamel:
malo putera
2-3 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
malo soli,bibera
komadić sira,po želji

Priprema:
1.
Luk sitno nasjeckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta a bijeli luk na sitnijoj. Sve dodati mljevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smjesu. Dodati i 2 kašike brašna, so biber i mješavinu začina. Sve fino izmiješati da se masa ujednači.
2.
Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice...



  3.
...i pržiti ih u dobro zagrijanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obje strane.
4.
Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i miješati da se ne stvore grudvice. Sipati mlijeko miješajući svo vrijeme. Dodati i vrhnje za kuhanje, so i biber, po želji.
5.
U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler...po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.
6.
Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar