Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ORGINALNA KREMA I POSTUPAK IZRADE ZA KINDER MILK ŠNITE

ORGINALNA KREMA I POSTUPAK IZRADE ZA KINDER MILK ŠNITE

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 15. rujna 2016. | 21:00:00



SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja
5 žlice šećera
5 žlice oštrog brašna
1 žlica škrobnog brašna
4 žlice kakaa
pola praška za pecivo
1,5 dcl ulja
par kapi arome vanilije



Krema:
0,5 l vrhnja za šlag
2 učvršćivača za šlag
1 vanilin šećer
5 žlica meda

POSTUPAK:
Biskvit:
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) staviti papir za pečenje. Razdvojiti bjelanjke i žumanjke pa u žumanjke dodati šećer. Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer električnom mješalicom pjenasto izmiješati.



Dodati brašno, škrobno brašno, kakao, prašak za pecivo, ulje i aromu vanilije. Miješati električnom mješalicom da se dobije jednolična smjesa. Dobivenu smjesu dodati u snijeg od bjelanjaka i ručno izmiješati. Smjesu uliti u lim za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti. U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 10-15 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi.

Krema:
Vrhnje za šlag malo izmiješati električnom mješalicom pa dodati učvršćivače za šlag i miješati dok šlag počne čvrsnuti, dakle, ne do kraja. Dodati vanilin šećer i med i do kraja izmiješati. Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela. Na jedan dio nanijeti kremu i ravnomjerno ju rasporediti. Na kremu staviti drugi dio biskvita i lagano utisnuti. Staviti u hladnjak na barem 2 sata.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar