Sastojci:
4 tikvice srednje veličine
malo mlijeka
4-5 šnita starog kruha
1 jaje
30 dag tost šunke
sol, papar
vegeta
mljevena ljuta paprika
1 paket sira ribanca u kockicama (ili drugi topivi sir po želji)
parmezan
250ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
1.
Tikvice prepoloviti na pola (ako su veće, onda na četvrtine) i staviti u pećnicu na 20- ak minuta na 180 stupnjeva.
2.
Za to vrijeme istrgati stari kruh na komadiće i natopiti sa malo mlijeka da omekša. Dodati jaje, ribanac, tost šunku izrezanu na kockice, sol, papar, vegetu, ljutu papriku i to sve izmiješati.
3.
Izvaditi tikvice iz pećnice i izdubiti sredinu te ju dodati u smjesu (pazite da se ne opečete). Sve izmiješati i napuniti tikvice sa tom smjesom
4.
Vratiti tikvice u pećnicu na 15-20 minuta da se lagano zapeče.
5.
Obilato preliti sa vrhnjem za kuhanje i parmezanom i opet vratiti na 10- ak minuta.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar