Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » LJESNJAK BROWNIES KORPICE- LAKO SE SPREMA

LJESNJAK BROWNIES KORPICE- LAKO SE SPREMA

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 3. rujna 2016. | 10:46:00



Divne ukusne i dekorativne korpice pravljene od krem sira  sa punjenjem od brownies i ljesnjak smjese sa frostingom od nutelle...

SASTOJCI:
• 1 salica 250 ml.
• TIJESTO:
• 113gr(stick) putera
• 85gr.(3oz) krem sira
• 1.5 salica brasna


FILL:
• 90gr.(1/2 cup) cokolade za kuhanje
• 2 zlice putera
• 50gr. secera
• 1 jaje
• 1 zlicica vanille etrakt
• 50gr. mljevenih ljesnjaka

KREMA:
• 4 zlice putera
• 3 zlice kakao
• 1/2 salice secera u prahu
• 1 zlicica vanille extrakt
• 2 zlice mlijeka
• 2 zlice nutelle

PRIPREMA:
Ostavite puter i krem sir na sobnoj temperaturi da omeksa.
U zdjelu miksajte puter i krem sir.Dodajte brasno i zamijesite tijesto.Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridz 1h.

Nakon sat vremana izvadite tijesto,otkidajte manje komadice,pravite kuglice i stavljajte u 24 mini muffin pleh. Pritiskajte s prstima i pravite korpice.

FILL
U manju serpicu otopite cokoladu i puter.Skinite sa peci dodajte secer i mijesajte. U to dodajte jaje i vanillu extrakt i izmiksajte sve zajedno.Na kraju dodajte mljevene ljesnjake.

Punite korpice sa fillom, oko 1.5 zlicica filla u svaku korpicu.
Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C oko 20-25min.Ja sam pekla oko 21min.


KREMA
U omeksali puter dodajte kakao i miksajte.U to dodajte secer u prahu,vanillu extrakt i mlijeko i dalje miksajuci.Na kraju dodajte nutellu.
Filujte korpice.

POSLUZIVANJE:
Umjesto ljesnjaka mozete koristiti orahe ili bademe.Takoder nemorate koristiti ovu kremu,mozete umakati vrh korpica u cokoladu a zatim posuti sa mljevenim ljesnjacima...ili pravite dekoraciju kakvu vi zelite...

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar