Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KISELE CRVENE PAPRIKE

KISELE CRVENE PAPRIKE

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 5. rujna 2016. | 22:44:00



Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.

SASTOJCI:
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran



PRIPREMA
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
Posuti to po paprikama.

Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.staklenke operite i osušite u pećnici na 50 stepeni.



Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite ..

Posluživanje:
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…

Izvor: coolinarika.com 
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar