Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNIJE ŠNICLE...POKLANJAM VAM RECEPT KOJI KORISTIM GODINAMA

KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNIJE ŠNICLE...POKLANJAM VAM RECEPT KOJI KORISTIM GODINAMA

Written By Zaboravljeni Recepti on petak, 23. rujna 2016. | 16:07:00



POTREBNO JE
(za četiri osobe)
600 g telećeg filea ili krtog mesa, 2 jaja, so, meko brašno, mrvice hleba, ulje ili mast
UKRAS: kriška limuna, peršun
PRILOG: salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza ili zelena, krompir u peršunu


  Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ukusan obrok.  Ivice blago zasecite.
Šnicle pokriti celofanom i nežno izlupajte. Debljina šnicle je individualna, neko voli kada je meso deblje, a neko kada je tanje. Uobičajena debljina je oko  6 mm.
Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka dostoje nekoliko minuta.


  Jaja ulupajte viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso umotajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganja u kome ste već zagrejali dosta masti (2-3 cm).
Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet  minuta i meso će biti gotovo.
Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar