Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN

HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN

Written By Zaboravljeni Recepti on petak, 30. rujna 2016. | 12:37:00



Sastojci
6 tikvica
2 male kasike soli
Za pohovanje
4 bjelanceta


  2 kasike vode
1.5 solja brasna (solja 250 ml)
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike soli
1/2 solje parmezan sira
2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
10 tak kasika ulja

Priprema
1.
 Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.


  Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode
2
Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
3.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
4.
Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja  i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar