Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Čudesna snaga oporavka s natrijevim askorbatom

Čudesna snaga oporavka s natrijevim askorbatom

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 26. rujna 2016. | 13:42:00



"Kada bi ljudi dnevno uzimali 5-10 g natrijeva askorbata, doživjeli bi duboku starost u najboljem zdravlju."
- Dr. Linus Pauling, američki kemičar i fizičar, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade

Jeste li znali da gotovo sve životinje, osim primata, zamoraca i jedne vrste miša, imaju sposobnost stvaranja vitamina C u svom organizmu?

I to, u obliku mineralnog askorbata.

Čovjek nema tu sposobnost pa je za njega od iznimne važnosti unositi dovoljnu količinu ovog vitamina.

No, kako je današnja hrana siromašna nutrijentima, a zrak i okoliš onečišćeni raznim otrovima, sve su češće kronične i akutne bolesti.

Budući da je topiv u vodi, vitamin C teško prolazi kroz stanične membrane, koje se sastoje od masnih kiselina.

Srećom, znanstvenici su otkrili da se obliku natrijeva askorbata vitamin C najlakše i najbolje apsorbira u ljudskom organizmu.



Natrijev askorbat - najbolji oblik vitamina C

Vitamin C može se uzimati u obliku kalijeva askorbata, kalcijeva askorbata i natrijeva askorbata, koji je ujedno i najbolji oblik ovog vitamina.

Svega 20% običnog vitamina C apsorbira se u krv, dok čak 80% vitamina u obliku natrijeva askorbata ostaje u organizmu.

Nakon godinu dana uzimanja 6-10 g natrijeva askorbata dolazi do potpune obnove kolagena, arterija i strukture cijelog organizma.

Više nema rizika od srčanog i moždanog udara, kao ni od ateroskleroze.

Osim toga, kalifornijsko istraživanje pokazalo je da se kod osoba koje uzimaju 2 g natrijeva askorbata dnevno smanjuje rizik od prerane smrti za čak 60-70 %!

Njemački liječnik Hans Nieper, meksički liječnik Ernesto Contreras i filipinski liječnik Manuelo Navaro došli su do zaključka da se osoba može oporaviti od bolesti samo ako u tijelo unese dovoljno natrijeva askorbata.

Oni smatraju da je od iznimne važnosti opskrbiti organizam i tkiva golemom količinom vitamina C (u obliku natrijeva askorbata), kao i kolagenom.

Kolagen gradi tkiva i zadužen je za mladolik izgled, a vitamin C potiče njegovu sintezu.

Jednom kada stvorite tu zalihu u organizmu, možete nastaviti s uobičajenom prehranom.

Jelovnik bi se, naravno, trebao bazirati na zdravom voću i povrću koje obiluje vitaminom C - poput naranči, grejpa, limuna, mandarina, šipka, jagoda, papaje, paprike, cvjetače, kelja i drugog.

Čudesno djelovanje natrijevog askorbata potvrđuju i svjedočanstva brojnih korisnika diljem svijeta.

U svom radu za Kongres ishrane budućnosti, autorica Ivana M. Bogdanov navodi vlastito iskustvo izlječenja od svojih zdravstvenih tegoba korištenjem natrijevog askorbata:

Osobno sam se počela interesirati za liposomalni vitamin C kada mi ga je nutricionist preporučio jer sam imala dugogodišnji gingivitis (upala i krvarenje iz desni) i siguran uvod u parodontopatiju (progresivna i degenerativna bolest potpornog tkiva zuba).

Već nakon nekoliko dana konzumiranja većih količina liposomalnog vitamina C u obliku natrijevog askorbata, upala desni i krvarenje su prestali, ali čim bih prestala s redovitim unošenjem ponovno se vraćao isti problem.

Tada sam shvatila da imam veliki deficit vitamina C u organizmu što mi je i potvrđeno kvantnom analizom. Pored prirodne ishrane, nastavila sam piti liposomalni vitamin C u dozama između 50 i 100 ml dnevno (10-20g natrijevog askorbata) i nakon 3 mjeseca znatno dopunila zalihe kolagena u tkivima (koji su također na analizi bili osiromašeni).

Najzanimljivije u mom iskustvu s ovim vitaminom je to da sam se uz pomoć unosa ovih količina prisjetila i “otarasila” bolesti koju sam potpuno zanemarila misleći da je se nikada neću riješiti jer sam bila uvjerena da je urođena i da se ništa po tom pitanju ne može učiniti.

Riječ je o anemiji za koju su doktori tvrdili da moram piti isključivo velike količine željeza u tabletama i ampulama te povećati unos životinjskih proizvoda u ishrani što sam ranije i radila, ali nije bilo poboljšanja.

Prije dvije i pol godine sam prešla na vegansku ishranu izbacivši sve namirnice životinjskog porijekla i sve lijekove koje su mi propisivali za anemiju. Mnogi su tvrdili da u ishrani za koju sam se odlučila nema dovoljno željeza i da ću samo pogoršati stanje takvom ishranom.

Međutim, prelaskom na prirodnu biljnu ishranu (povećanjem unosa željeza putem peršina, koprive i sirovog kakao praha) i nakon 3 mjeseca unošenja vitamina C, nenadano i neslućeno na analizi dobivam rezultate koji su ukazivali na potpuno oporavljenu krvnu sliku.

Od anemije nije bilo ni traga, gingivitis je nestao. Isto tako bih napomenula da sam nakon dvije godine na prirodnoj biljnoj ishrani, na ginekološkoj kontroli saznala da mi je potpuno nestala ranica na grliću maternice za koju sam također odbila drugi pokušaj spaljivanja ranice radiofrekventnim nožem jer prvo nije dalo rezultate.

Dobrobiti natrijeva askorbata

1. Potiče proizvodnju kolagena

Vitamin C sudjeluje u proizvodnji kolagena, gradivnog materijala tetiva, ligamenata, kralježnice, kože i ostalih tkiva.

Unosom vitamina C u obliku natrijeva askorbata ubrzava se i zacjeljivanje rana, opeklina i porezotina.

Kolagen je također prisutan i u očnoj leći.

Neki stručnjaci smatraju da se bolest očiju katarakta može spriječiti uzimanjem svega 1.000 mg vitamina C u obliku askorbata.


2. Bori se protiv stanica raka i leukemije

Osobe koje boluju od raka unosom većih količina natrijeva askorbata dodatno će ojačati imunosni sustav te će se on moći snažnije boriti protiv kancerogenih stanica.

Vitamin C ima i protuupalno djelovanje.

Stoga, ako u organizmu već postoje mutirane stanice, one se zahvaljujući tom vitaminu neće pretvoriti u stanice raka.

Dr. Irwin Stone otkrio je i da goleme količine vitamina C mogu pomoći u liječenju oboljelih od leukemije.

Djelovanje vitamina C u organizmu pojačava se dodatnim unosom magnezija.

No, uz to je važna i potpuna promjena prehrane.

Preporučuje se konzumacija sirove hrane, svježe pripremljenih sokova od povrća i hladno prešanih ulja.

Trebalo bi izbaciti mliječne proizvode i općenito životinjske proizvoda te šećer i fermentiranu hranu (ocat, alkohol…).


3. Ublažava astmu

Uzimanjem 2.000 mg dnevno natrijeva askorbata astmatičari mogu osnažiti svoja pluća.

Tako će povećati oksigenaciju tkiva te smanjiti stvaranje histamina u organizmu.



Ostale dobrobiti natrijevog askorbata:

štiti krvne žile
jača obrambeni sustav organizma
sprečava anginu pektoris i oksidaciju kolesterola u krvi
pridonosi ravnoteži šećera u krvi

Preporuka za uzimanje natrijevog askorbata:

Za zdrave osobe kao preventiva: 4-6 g dnevno ili 1 čajna žlica, 1-2 puta dnevno
Sportaši i teški fizički radnici: 1 čajna žlica, 3-4 puta dnevno
Osobe s teškim oboljenjima (rak, srčane bolesti): 15-18 g dnevno ili 1 čajna žlica, 5-6 puta dnevno


U pripremi ovog članka korišten je rad Ivane M. Bogdanov “Čudesna snaga oporavka liposomalnim vitaminom C – natrijum askorbatom”.

Izvor: Alternativa Za Vas
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar