Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ČOKO TORTA SA NAJBOLJOM GLAZUROM IKAD

ČOKO TORTA SA NAJBOLJOM GLAZUROM IKAD

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 17. rujna 2016. | 11:05:00



Sastojci
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha



2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem:
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera

Za čokoladni preliv:
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake

Priprema
1.
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera. U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem. Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera  u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
2.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
3.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje. Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma. 
4.
Krema:
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
5.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.



6.
U vruče mleko  dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi. Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
7.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom. Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi. Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
8.
Čokoladni preliv:
Čokoladu sitno iseckati. Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu. Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.

Izvor; coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar