Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BRZO I BEZ PO MUKE RUČAK U KOME ĆE UŽIVATI CIJELA PORODICA

BRZO I BEZ PO MUKE RUČAK U KOME ĆE UŽIVATI CIJELA PORODICA

Written By Zaboravljeni Recepti on petak, 2. rujna 2016. | 16:13:00



Sastojci:
$-6 svinjskih odrezaka
5-6 kriška suhe vratine ili šunke
5-6 kriška sira Gaude
Vegeta


za pohanje:
po potrebi Pšenično glatko brašno Podravka
3 jaja
po potrebi krušnih mrvica

za preljev:
2-3 dl kiselog vrhnja
2 jaja
1 dl bijelog suhog vina
prstohvat soli

Priprema:
1.
Narezati vratinu sir i meso. Mesne odreske istući te posipati Vegetom. Pripremiti brašno, jaja i krušne mrvice za paniranje.
2.
Na svaku polovinu odrezaka staviti krišku suhe vratine i krišku sira.....
3.
.....pa preklopiti drugim polovinom odreska i krajeve dobro pritisnuti. Uvaljati  odreske za pohanje kroz brašno, jaja i krušne mrvice.
4.
Pripremljene odreske staviti pohati u dublju masnoću ......



5.
.....a kada dobiju lijepu boju okrenuti ih na drugu stranu. Kada su gotovi izvaditi ih na kuhinjski papir.
6.
Ovako pohani  zagrebački odresci, odnosno višak odrezaka može se spremiti u ledenicu a zatim se po potrebi odlede i dalje „dorađuju“ po koracima ovog recepta.
U manjoj posudi izmiješati jaja i vrhnje, dodati prstohvat soli i vino. Pohane odreske složiti u vatrostalnu posudu i preliti ih pripremljenim preljevom.
7.
Staviti u pećnicu zagrijanu na180°C i peči dvadesetak minuta, odnosno dok površina ne porumeni.
8.
Poslužiti uz kuhani krumpir i sezonsku salatu.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar