Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BRZA I JENOSTAVNA... MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA! ZA 10 MINUTA GOTOVA

BRZA I JENOSTAVNA... MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA! ZA 10 MINUTA GOTOVA

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 14. rujna 2016. | 12:56:00



Sastojci:
2 žličice Instant želatine Dolcela
3 žlice vode




200 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade za kuhanje

Priprema:
1.
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8") u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
2.
U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu. Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)




Savjet:
Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.

Posluživanje:
Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite.

Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi. Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze... javim dojmove :)

Izvor: coolinarka.com

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar