Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ZAPEČENI KROMPIR SA JOGURTOM...SPECIJALITET IZ TURSKOG RESTORANA

ZAPEČENI KROMPIR SA JOGURTOM...SPECIJALITET IZ TURSKOG RESTORANA

Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 23. kolovoza 2016. | 23:00:00



Sastojci  
3 srednja krumpira
200g turskog/grčkog/čvrstog jogurta
2-3 češnja češnjaka
sol,papar
100g ribanog topljivog sira
malo maslinovog ulja


Priprema
1.
Ogulite krumpir.
Narezite krumpir na fetice.
2.
Napravite nadjev:
Stavite u posudu tuski jogurt(ako nemozete naci zamijenite grckim ili obicnim cvrstim jogurtom pomijesanim sa zlicom koselog vrhnja),dodajte sol i papar i naribani cesnjak ,sve promijesajte da se poveze,isprobajte ,premaz mora biti malo slaniji.
3. 
Posudu premazite s malo maslinovog ulja.Slazite krugove krumpira jedan do drugog ,nemojte da idu jedan preko drugog.kad ste slozili prvi red premazite ga s premazom.Slazite sada drugi red krumpira ,opet jean do drugog pa i njega premazite premazom ,postupak ponavljajte maksimalno do cetiri reda.


4.
Zagrijte pecnicu na 170C.
Pokrijte protvan s alu-folijom pa poklopljeno pecite nekih 50min.
Isprobajte cacakalicom dali je krumpir mekan.
Kad krumpir omekani maknite foliju ,pospite naribanim sirom pa sve jos zapecite na200C desetak minuta dok uhvati finu boju.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar