Znam da ima koji su radili ovako crtanje po rolatu, ja sam stavila da imam za sebe kako i inace pravim rolat, jednostavno, lako i zabavno
Sastojci:
1 kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
1 kasikica prasak za pecivo
2 kora:
6 jaja
6 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike kakao
1 kasikica praska za pecivo
za crtanje:
boje po zelji
kesa
1l mleka
150g secera
8 kasika gustina
2 pudinga od vanile
250g margarina ili maslaca
100g cokolade zakuvanje
50g kokosa
rum
Priprema:
1.
Prvo skuvati fil da se ohladi, dok se vi zabavljate sa korom. Skuvati puding umucen sa gustinom i secerom, dok je jos vruc podeliti na dva dela, u jedan staviti kokos a u drugi deo cokoladu i rum, dobro izmesati da se cokolada otopi.Ostaviti da se ohladi.
2.
Za pvu koru dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati brasno i pecivo.Odvojte 3-4 kasike smese, ja sam dodala za cvetice kakao i crvenu za sredinu cveta. Posto kod mene nema da se kupe kese za dekoraciju, ja sam uzela kesu za zamrzivac, napunila smesom, odsekla vrh i tako njome crtala, nije najpreciznije, ali bolju kesu nemam. Ja sam odoka crtala, a kad bi nesto lepse crtali, najbolje istampati neke motive pa staviti ispod papira za pecenje i tako olaksati crtanje.
3.
Kad ste iscrtali, stavite na jedan minut u rernu koju ste vec ugrejali na 180 ,izvaditi pleh i zatim sipati polako smesu, lepo da sve pokrije cvetice, vratiti da se kora ispece. Kad se ispekla, skinuti polako papir za pecenje i zaviti rolat u suvu krpu, ostavit da se ohladi. Tako napraviti i drugi rolat, stim pre nego sto stavite kako uzmite isto 3-4 kasike testa za crtanje, pa onda umutite kakao, isti postupak crtanja kao i u prvom rolatu.
4.
Uzeti margarin i podeliti na dva dela, umutiti svaku polovinu u filove. Razmotati beli rolat i nafilovati cokoladnim filom, a braon rolat sa zutim filom.
Posluživanje:
Uz kaficu ili neki drugi napitak je odlican, prijatno.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar