Sastojci:
25 dag brašna
15 dag maslaca
1 žumanjak
malo soli
4 žlice vode
limunova korica
4 žlice šećera
za nadjev
5 žumanjaka
15 dag šećera u prahu i 1 vanilija
14 dag čokolade u prahu ili 10 dag otopljene tamne čokolade
8 dag krušnih mrvica
limunov sok
6 bjelanjaka, snijeg
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.:
Umijesite tijesto od navedenih sastojaka i pustite da odstoji na hladnom. Umotajte ga u prozirnu foliju da se ne posuši u hladnjaku. Podijelite ga na dva dijela.
2.
Razvaljajte jedan dio tijesta položite ga u lim za pečenje i malo zapecite, na 180 stupnjeva oko 10-15 minuta. Tepsija je ona standardna broj 34 iliti 34*20 cm, taman je dovoljne veličine za količinu tijesta.
3.
Pripremite nadjev tako da bjelanjke istučete u čvrsti snijeg, te postupno dodajete šećer i ostale sastojke. Lagano izmješajte. Nadjev stavite na malo zapečeno tijesto, te pokrijte drugim dijelom tijesta, malo vilicom izbockajte po vrhu i pecite do kraja, dok se odozgora lijepo ne zarumeni.
4.
Ja sam dodala otopljenu čokoladu umjesto one u prahu….
Posluživanje:
Ohlađenu pitu narežite na četvorine i pospite po želji štaub šećerom…. dobar tek
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar