ovako pohovano meso je super, usvajam recept i vise ga ne menjam
Sastojci:
2 komada pilećih prsa
3 jaja
1 žlica brašna
3 žlice bijelog vina
1 žlica naribanog sira
ulje za prženje
papar
Vegeta
Priprema:
1.
Bijelo pileće meso izrezati na vrlo tanke odreske, popapriti i posipati Vegetom te ostaviti da malo odstoje.
2.
U međuvremenu odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke lagano umutiti, dodati vino, brašno, papar i naribani sir te sve dobro promiješati. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg pa ga lagano u smjesu sa žumanjcima da se dobije smjesa poput one za biskvit
3.
U tu smjesu umočiti pripremljene pileće odreske....
4.
......pa ih staviti pržiti u duboku masnoću.
5.
Popržiti sa jedne i druge strane , dok ne postanu zlatnožuti..........
6.
.........a zatim ih odložiti na papirnati ubrus radi upijanja viška masnoće.
7.
Pohane pileće odreske poslužiti sa raznim prilozima ili sa pireom od graška i hrena , sa kojim se posebno dobro slažu.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar