Sastojci:
10 kom gotovih tankih kora za savijače
500 g svježeg kravljeg sira
1 kiselo vrhnje 20% mm
3 jaja
1 žličica soli
500 ml vrhnja za kuhanje
malo suncokretovog ulja
Priprema:
1.
U tepsiju (37x22 cm) stavite vodu i žlicu soli da uskuha.
2.
Za to vrijeme napravite nadjev, tako što dobro izmiješate sir, vrhnje, sol i jaja.
Stavite jednu koru na veću čistu krpu, mrvicu pouljite, pa na nju drugu koru. I nju malo pouljite, pa u jedan kraj, onaj duži, rasporedite tri pune žlice nadjeva. Zarolajte.
Otkinite komad folije da bude duža od savijače, uduplajte i na nju stavite zarolanu savijaču (ne umotati u foliju, samo savijaču stavite na nju). Onaj višak folije prebacite preko krajeva savijače i stisnite, nadjev vam neće iscuriti.
Prebacite savijaču sa folijom u ključalu vodu i neka kuha 2-3 minute, pa sve skupa izvadite na dasku. Nagnite dasku da se ocijedi voda, skinite pažljivo foliju, a savijaču sa daske skliznite u lagano nauljenu tepsiju (ista veličina kao i ona u kojoj se savijača kuhala).
Cijeli postupak ponovite i sa preostale četiri savijače.
Nožem, tek sada, izrežite savijače na komade željene veličine.
3.
Zalijte sa vrhnjem za kuhanje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200"C dok lijepo ne porumene, otprilike 30-40 minuta.
4.
Prethodno kuhane, pa zapečene štrukle su izuzetno mekane, a naknadnim rezanjem na kocke, nema curenja nadjeva.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar