Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN

ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN

Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 23. kolovoza 2016. | 23:10:00



Sastojci
50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka
25 dag mljevenog mesa
25 dag mladog krumpira
1 glavica luka
ulje za prženje


1 češanj ćešnjaka
2 žlice sjeckanog peršina
malo muškatnog oraščića
nekoliko listova mažurana i bosiljka
1/2 l kiselog vrhnja
1 jaje
sol, papar
15 dag sira

Priprema:
1.
Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
2.
Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
3. 
U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra.....
4.
....zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.


5.
Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
6.
Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici.......
7.
.....dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar