Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » NJEGOVO VISOČANSTVO “UMAK ZA SVA JELA”

NJEGOVO VISOČANSTVO “UMAK ZA SVA JELA”

Written By Zaboravljeni Recepti on petak, 5. kolovoza 2016. | 13:29:00



Sastojci:
umak
5-6 dkg gorgonzole ili rokfora
5-6 dkg edamer ili podravec ili gauda ili..
1 komad trokut/buco, picok ili neki drugi topljeni sir/
7-8 dkg parmezana
2 dcl slatkog vrhnja
maslinova ulja, 
maslaca
2-3 ne očišćena češnjaka
muškatni orah, 
bijeli papar, 
sol

Priprema:
1.Tvrde sireve i topljeni sir izrezati na male kockice, svaki posebno.

2.Zagrijati malo maslinovog ulja i malkice propeći bijeli luk. Luk izvaditi.

3.Na maslinovo ulje, izliti slatko vrhnje i kada prokuha redom dodavati: najtvrđi sir, potom gorgonzolu i topljeni sir.

4.Polagano miješati na niskoj temperaturi , kada se sirevi otope dodati kockicu maslaca, potom naribati muškatnog oraščića, bijelog papra, po potrebi dodati sol.

5.U gotovo staviti pola naribanog parmezana.

6.Skuhati posebno tjesteninu ili njoke. Na tjesteninu ili njoke istresti umak. Sve dobro protresti i na kraju na gotovo istresti ostatak parmezana.

Posluživanje:
Ovaj umak ide uz svaku tjesteninu , njoke. Može se praviti i u svečanim prilikama. uz njega dobro idu bijela kutjevačka vina..

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar