Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ŽELITE VID KAO PILOTI? Onda radite ove vježbe za OČI 3 minuta DNEVNO!

ŽELITE VID KAO PILOTI? Onda radite ove vježbe za OČI 3 minuta DNEVNO!

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 12. rujna 2016. | 02:22:00



Samo tri minuta dovoljno je da vježbate svoje oči i popravite svoj vid. Ove tri vježbe radite svakodnevno i imaćete savršen vid. Kapke pridržavajte prstima Normalna je pojava, u današnje vrijeme, da su vam oči često umorne. Zato primjenite ovu vježbu i za samo jedan minut odmoriti ćete očne mišiće. – Oči zatvorite i stavite po jedan prst na mjesta gde se kapci spajaju. 




Pritisnite i time spriječite kapke da se otvore i tako držite 3 sekunde, a zatim pustite i otvorite oči. – Proces ponoviti 5 do 10 puta. Ukrstite oči – Uzmite olovku, postavite je na udaljenost dužine vaše ruke, tačno između očiju i približavajte je polako do nosa. Svo vrijeme fokusirajte olovku. Mijenjajte fokus Ovom vježbom učinit žete da vam se zjenice šire i skupljaju, što ima višestruke pozitivne efekte na vaš vid. 




Izaberite predmet koji je udaljen od vas oko 10 metara, i još jedan predmet koji je udaljen od vas oko 3 metra, ispružite palac ispred sebe na dužinu ruke. – Fokus mijenjajte od svog palca ka objektu koji je udaljen 3 metra, zatim ka onom predmetu koji je udaljen 10 metara. Zadržavajte fokus po par sekundi. – Proces ponovite 5 do 10 puta.

Izvor: atma

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar