Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » JEDAN OD UKUSNIJI RUČAKA KOJI SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME...A SA MLADIM KROMPIROM NEMOŽETE POGRIJEŠITI

JEDAN OD UKUSNIJI RUČAKA KOJI SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME...A SA MLADIM KROMPIROM NEMOŽETE POGRIJEŠITI

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 24. kolovoza 2016. | 20:43:00



Potrebno je:
Za ćufte:
500 gr mlevenog mesa
100 gr ovsenih pahuljica
2-3 čena belog luka
1 veza zelenog luka
1 kašika seckanog peršuna
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 jaje
1,5 dcl belog vina


Za preliv:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz pirea
1 dcl pavlake za kuvanje
1 dcl vode
so
mleveni biber
seckani peršun
2 prstohvata tucane paprike
Potrebno je još:
800 gr mladog krompira

Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, mlevene ovsene pahuljice, seckani zeleni i beli luk, 1 jaje, seckani peršun, kurkumu, so, mleveni biber i 1,5 dcl belog vina. Sve dobro izmešati rukom i ostaviti da stane 30 minuta, pa napraviti  28- 30 komada ćuftica.

Uzeti mladi krompir manje veličina   ( ako nemate manje kao ja ovog puta prepolovite veći krompir), oguliti  i kuvati u vodi od kad provri 3 minuta. Ocediti krompir od vode, dodati  1 kašiku ulja, so, mleveni biber  i izmešati.


U pouljenu posudu za pečenje redjati u krug red ćuftica , red krompira, sečena strana da je dole.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Napraviti preliv.. Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dcl pavlake za kuvanje, 1 dcl vode, so, mleveni biber, seckanog peršuna i 2 prstohvata tucane paprike.
Posle pečenja od 30 minuta preliti ćuftice  i krompir  sosom i peći još 15 minuta. Pečene posuti seckanim peršunom.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar