Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » VEĆINA GA BACA: Ovo sjeme je savršen LIJEK za vaša crijeva, jetru, bubrege i rak!

VEĆINA GA BACA: Ovo sjeme je savršen LIJEK za vaša crijeva, jetru, bubrege i rak!

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 26. studenoga 2016. | 12:56:00



Papaja je ukusno voće koje je postalo vrlo poznato po svojim brojnim zdravstvenim prednostima, velikom sadržaju vlakana, kalcija, fosfora, željeza, tiamina, niacina i vitamina, što  posebno ptiče rad crijeva i imunološki sistem.

Međutim, većina ljudi koji jedu papaju uklanjaju sjeme ne shvaćajući da se ono također može jesti i ima značajne zdravstvene beneficije. Ovo je popis  koji ilustrira zdravstvene prednosti konzumiranja sjemena papaje:

Jetra

Sjemenke papaje sadrže hranjive tvari koje pomažu liječiti cirozu jetre. Samljeti ili zdrobiti 5-6 papaja sjemena i konzumirati ih s hranom ili pomiješati sa sokom od limete.

To bi trebalo raditi 30 dana. Pored toga jedenje male količine papaja sjemena redovito pomaže u detoksikaciji jetre i čuva od bolesti jetre.

Bubrezi

Zatajenje bubrega se može spriječiti upotrebom sjemena papaje. Ovo se također odnosi na bolesti povezane s trovanjem bubrega.

Anti-upalni svojstva

Papaja sjemenke su snažni protuupalni agensi, što ih čini vrlo učinkovitim u olakšavanja artritisa, bolova u zglobovima, otekline i crvenila.

Anti-bakterijska i anti-virusna svojstva

Mala količina papaja sjemena također ubijaju bakterije, kao što su E. Coli, Staph i salmonelai te su odlična kod trovanja hranom. Uspješna su i u borbi protiv virusnih infekcija liječeći denga groznicu, tifus, te niz drugih bolesti.

Zaustavljanje raka

Papaja sjemenke sadrže izotiocijante koji dobro rade kod raka debelog crijeva, dojke, pluća, leukemije i raka prostate.

Uništava parazite

Sjemenke papaje sadrže alkaloid pod nazivom “carpaine”, koji je vrlo koristan protiv crijevnih crva i ameba parazita. Sjemenke potiču metabolizam proteina u tijelu da stvara izuzetno neprijateljski okoliš u probavnom traktu za parazite.

Prema istraživanjima, 75% djece u Nigeriji eliminisalo je crijevne parazite jednostavnim konzumiranjem soka od papaja sjemena za 7 dana.

Za bolju probavu

Visok sadržaj enzima papain u sjemenu izuzetno je koristan za probavu bjelančevina; ali to bi trebale izbjegavati žene koje pokušavaju zatrudnjeti.

Kako jesti papaja sjeme

Postoji nekoliko načina za konzumiranje papaja sjemenki, mogu se jesti sirove, ili se slomiti u salatu, mlijeko ili med.

Nuspojave i potencijalna upozorenja za korištenje papaja sjemena:

Trudnice trebaju izbjegavati konzumiranje papaja sjemena ili zelene papaje. Također se ovo odnosi i na dojilje.

Osim toga, papaja sjemenke imaju moćne anti-parazitske posljedice koje mogu biti prejake za djecu i zbog toga, trebali biste se konsultovati sa liječnikom prije nego što ih date mlađoj djeci.

Izvor: megagiga.info
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar