Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » RAZLIJEVAK; UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA

RAZLIJEVAK; UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 21. studenoga 2016. | 23:14:00



Sastojci:
3 jajeta
6 punih jušnih žlica brašna
3dcl mlijeka
malo soli

PRIPREMA
Pećnicu zagrijati na najjači stupanj /225-250 C/
Tepsiju dobro pomastiti/ulje ili mast/
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi sol i mikserom izmutiti.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu /priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista         mora”cvrčati”/
Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi /oko 200 C /.
Peći 15-20 minuta. Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i         dobio lijepu tamnu boju od pečenja.


Posluživanje:
Izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima / pekmez, med, vrhnje, nutela../
Posluživanje
Za razlijevak oko Pakraca baš zbog toga što se puno digne kažu da su to “pakračka brda”. Razlijevak je jedna vrsta također starog jela bazlamače.
Kada ga ispečete i izrežete na komade, prenesite na tanjur, da ne pokupi masnoću/
Ako se pravi u teflon tepsiji masnoće uzmite minimum.

Izvor:  www.coolinarika.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar