Home
»
»
KREMASTI ROLAT KOJI ČESTO SPREMAM A I VI ĆETE KADA PROBATE OVAJ DIVNI ROLAT
KREMASTI ROLAT KOJI ČESTO SPREMAM A I VI ĆETE KADA PROBATE OVAJ DIVNI ROLAT
Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 24. studenoga 2016. | 00:29:00
SASTOJCI
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šećera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žličice soda bikarbobe
Krema
4 jaja
10 dag šećera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag margarina
PRIPREMA
1. Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3. Izliti u veliku tepsiju i peči na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4. U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
5. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom a nakon toga premazati tamnom kremom.
7. Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužit a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom.
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar