petak, 7. listopada 2016.

Znate li šta se dešava sa mozgom ukoliko pojedete samo jedan krastavac na dan?



Jeste li znali da prirodno fermentirani, kiseli krastavci mogu biti odgovorni na sreću?

Krastavci i druge, naravno fermentirane hrana, imaju sposobnost za ublažavanje tjeskobe i na taj način proizvesti veće iskustvo radosti, također poznat kao anksiolitik.




Neuroza i anksioznost mogu biti posredno mijenjati konzumiranje krastavaca i drugih fermentiranih namirnica, kao što su kiseli kupus. Ovaj učinak znanstveno je studirao na koledžu William and Mary, istraživača Matthew Hilimire.


Njegovi rezultati su pokazali značajno smanjenje socijalne anksioznosti i neuroticizma, kod pojedinaca koji su jeli fermentirane namirnice svakodnevno. Znanstvenici su utvrdili da je zdravije želuca dovodi do zdravijeg mozga. U stvari, potaknuti u organizmu serotonin povećavate sreću, promicanjem zdravijeg razmišljanja i smanjenje iskrivljene anksioznost natovarene razmišljanjem. Pogledajte video ispod za potpunije objašnjenje ove fascinantne veze između fermentirane namirnice i njihov utjecaj na naš osjećaj blagostanja .

Izvor: atma

Nema komentara:

Objavi komentar