petak, 7. listopada 2016.
Znate li šta se dešava sa mozgom ukoliko pojedete samo jedan krastavac na dan?
Jeste li znali da prirodno fermentirani, kiseli krastavci mogu biti odgovorni na sreću?
Krastavci i druge, naravno fermentirane hrana, imaju sposobnost za ublažavanje tjeskobe i na taj način proizvesti veće iskustvo radosti, također poznat kao anksiolitik.
Neuroza i anksioznost mogu biti posredno mijenjati konzumiranje krastavaca i drugih fermentiranih namirnica, kao što su kiseli kupus. Ovaj učinak znanstveno je studirao na koledžu William and Mary, istraživača Matthew Hilimire.
Njegovi rezultati su pokazali značajno smanjenje socijalne anksioznosti i neuroticizma, kod pojedinaca koji su jeli fermentirane namirnice svakodnevno. Znanstvenici su utvrdili da je zdravije želuca dovodi do zdravijeg mozga. U stvari, potaknuti u organizmu serotonin povećavate sreću, promicanjem zdravijeg razmišljanja i smanjenje iskrivljene anksioznost natovarene razmišljanjem. Pogledajte video ispod za potpunije objašnjenje ove fascinantne veze između fermentirane namirnice i njihov utjecaj na naš osjećaj blagostanja .
Izvor: atma
Nema komentara:
Objavi komentar