nedjelja, 23. listopada 2016.
TORTA EL FANTASTICO!!! Tko voli čokoladu i narancu,uživat ce u ovoj čarobnoj torti!!!!
Tko voli čokoladu i narancu,uživat ce u ovoj čarobnoj torti!!!!
Sastojci
Tamni biskvit
100g Glatkog brašna Podravka
50g Kakao u prahu Dolcela
225g šecera
1žlicica sode bikarbone
1/2žlicice praška za pecivo
1 jaje
120ml mlijeka
60ml ulja
120ml tople vode
1/2žlicice vanilije šecera
prstohvat soli
Bjeli biskvit
225g Glatkog brašna Podravka
6 jaja na sobnoj temperaturi
165g šecera
75g maslaca
Krema od narance i maskarpone
100ml soka od narance
6 žumanjaka
100g šecera
125g maslaca
kora od 1 narance
200g maskarpone
Čokoladni ganash
350g čokolade za kuhanje
500ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Tamni biskvit:Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Pripremite kalup promjera 20-22,obložite ga papirom za pecenje.
U zdjelu prosijte brašno i kakao,dodajte sodu,sol,prašak za pecivo i šećer i dobro izmješati,jaje istucite,dodajte ulje,mlijeko i vaniliju.Mokre sastojke ulijte u suhe i promješajte.Dodajte vodu i opet promješajte,sjesa je rijetka ali nema veze tako mora bit.Sipati u pripremljen kalup i peci 25_30 min.Provjerite cackalicom,treba izaci suho.Ohladiti i izrezati da dobijete dvi kore.
2.
Svjetli biskvit:Jaja i šecer tuci mikserom dok ne postane bjelo i pahuljasto,dodajete lagano brašno i na kraju maslac,dobro izmiksajte.Ulijte tjesto u kalup i pecite 20-25min,provjerite cackalicom.
3.
Krema od narance i mascarponea:Žumanjce,sok,šecer i koru od narance stavite u tavu s debljim dnom kuhajte na srednje jakoj vatri,stalno mješajuci 5_8 min.Kad je gotovo prebacite u neku zdjelu i dodajte maslac dio po dio,mješajuci dobro nakon svakog.Pokrit prozirnom folijom i staviti u frižider na nekoliko sati.Prije upotrebe dodajte mascarpone dobro izmješajte,vratite u frižider dok ne pocnete filat tortu.
4.
Čokoladni ganash:Čokoladu izrezati na male komade,slatko vrhnje zagrijte te dodajte u čokoladu,zatim mješajte dok se ne dobije homogena krema.Ostavite da se ohladi,a zatim prebacite u frižider na nekoliko sati,u međuvremenu povremeno promješajte.
5.
Slaganje torte: Stavite bjeli biskvit prelijte s malo mlijeka,pa polovinom čokoladnog ganash,pa tamni biskvit i polovinu kreme od narance i mascarponea,tamni biskvit pa čokoladni ganash i bjeli biskvit.Premažite tortu sa ostatkom kreme od narance i čokolade.
Ukrasite po vašoj želji,ja sam je prelila s čokoladom i ukrasila narancom.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar