Home
»
»
RUČAK KOJI BI MOGLA JESTI SVAKI DAN PLUS RECEPT ZA OSVJEŽAVAJUĆI UMAK
RUČAK KOJI BI MOGLA JESTI SVAKI DAN PLUS RECEPT ZA OSVJEŽAVAJUĆI UMAK
Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 11. listopada 2016. | 00:01:00
sastojci:
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta
UMAK
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so,biber
PRIPREMA
1.
Sjediniti sir,jaje,kiselo vrhnje i so.Posebno umutiti jaje,ulje i jogurt,za premazivanje kora.Sve kore isjeći na 4 trake.Na radnu plohu staviti isječene trake,pa premazati sa malo smjese za premazivanje.
2.
Prekriti drugom trakom.Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.
3.
Preklopiti,pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.
4.
Redati u pouljen pleh.Na isti način pripremiti i ostale trokutiće,dok se sastojci ne utroše. Pouljiti,pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C.Peći dok ne porumene.
5.
Pečene ostaviti par minuta!
6.
Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti,po ukusu.Sve sjediniti,pa ostaviti u frižider bar pola sata,da se okusi prožmu)!
Posluživanje
Poslužiti toplo!
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar