Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Otkrivena tajna Sarajevskih ćevapa! Ovo je za zapisati!

Otkrivena tajna Sarajevskih ćevapa! Ovo je za zapisati!

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 22. listopada 2016. | 19:25:00



Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smjesa odstoji.

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kg mljevene junetine, ½ kg janjetine, 4-5 češnja bijelog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.



Meso isječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelijte sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru.



Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego krenete oblikovati ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i to je to.

Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu!

Izvor: PressOnline
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar