Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA...JOŠ NE SRETOH NEKOG KO SE NIJE ODUŠEVIO KAD JE PROBAO.

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA...JOŠ NE SRETOH NEKOG KO SE NIJE ODUŠEVIO KAD JE PROBAO.

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 9. listopada 2016. | 11:19:00



Sastojci
20kom. jaja (srednje veličine)
500g + 16kašika šećera u prahu
500g margarina


  600g čokolade
300g mlevene plazme
1l slatke pavlake

Priprema
1.
Uzmite 3 činije. Dve treba da budu velike zapremine ( kao činija u kojoj vam staje 1l umućene slatke pavlake ).
2.
Rastopite čokoladu u mikrotalasnoj ili običnoj rerni i ostavite da se prohladi (povremeno promešajte).
3.
U jednu činiju (veliku) odvojte belanca, u drugu (veliku) stavite žumanca a u treću stavite margarin (sa maslacem sam pravila ali je fil bio nešto mekši).
4.
U žumanca odmah sipajte 500g šećera u prahu i umutite ih mikserom da “pobele”.
5.
Margarin tkđ. penasto umutite mikserom.
6.
Sada umutite belanca postepeno dodajući 16 kašika šećera u prahu u čvrstu masu ( kad okrenete činiju da ne “mrdne” ).
7.
Umućena žumanca i umućeni margarin mikserom izmešati (u većoj činiji).
8.
Dodati mlevenu plazmu (isključivo plazmu) i rastopljenu čokoladu. Lepo izmešati mikserom.
9.
Sada će te kašikom (ne mikserom) šam od belanaca dodavati u masu od žumanaca i lagano mešati da belanca ne spadnu.
10.


  Od ove mase imate fil i pečete kore. Pečete 4 kore od ,otprilike ,10 supenih kašika fila za svaku i to na pek papiru isključivo jer su jako tanke.
Dimenzije mog pleha su 38×25. Pecite na 180 C , kratko , pazite da ne zagori.
11.
Umutite 1l slatke pavlake.
12.
Filujte : kora – čokoladni fil – pavlaka – kora – fil – pavlaka…
Pečenu koru iz pleha treba izvaditi tako da ostane sa pek papirom odozdo da se ne bi zalepila za sto i kako bi ste je lako prebacili na poslužavnik kada filujete.
Zajedno sa papirom prebacujete koru za filovanje, okrenete je i tek onda sklonite papir. Od ukupne mase , otprilike , ode 1/4 za kore, ostalo je fil. Ako više volite , možete praviti i nešto deblje korice.

Posluživanje
Torta je penasta a opet nije preslatka. Nema kuvanja i čekanja da se fil ohladi , isečete 4 komada pek papira tako da malo budu veći od dimenzija pleha ( ako imate 2 ista ili približno ista pleha još je bolje) ,sipate fil , razmažete, za čas ispečete jednu za drugom i to je to jer fil već imate. Visina torte je oko 10 cm. Baš je velika a iščezava brzo…

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar