Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KADA PROBATE OVO ZA RUČAK POSTAT ĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA

KADA PROBATE OVO ZA RUČAK POSTAT ĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 10. listopada 2016. | 23:57:00



Sastojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu
7 žlica ulja
6 jaja


  150 g Pšeničnog oštrog brašna
½ žličice soli
500-600 ml mlijeka

Priprema
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.


  Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar