petak, 23. rujna 2016.

PEČENI KRUMPIR ZA POLA SATA! MALO JE DRUGAČIJE OD OBIČNOG PEČENOG KRUMPIRA, PA SE MOJIMA SVIĐA



SASTOJCI
1 kg krumpira
5 dkg margarina
0,5 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka


sol, peršin

PRIPREMA
1.
krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku, da krumpir može čvrsto stajati na podlozi
2.
zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do kraja-krumpir mora ostati u komadu)
3.


krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje
4.
izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i peršin i to pažljivo preliti preko krumpira. Nastojati da smjesa uđe između narezanih ploški krumpira
5.
peći u pečnici

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar