četvrtak, 8. rujna 2016.

OSTAVLJANJE PAPRIKA U ZAMRZIVAČ...UKOLIKO JEDNOM PROBATE OVAKO, SIGURNA SAM DA VIŠE NEĆETE OSTAVLJATI ŽIVE PAPRIKE



Paprike na ovaj način zadržavaju svoj ukus kada ih izvadite iz zamrzivača

Sastojci:
po potrebi paprike (babure, roge itd.)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode



4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode

Priprema:
1.
Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa semenom. U odgovarajući sud stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika babura (ili seckane paprike). Ostavite da izbije ključ i nakon 2-3 min. vadite ih i stavljajte da se ocede. 



Tako uradite sa svim paprikama, s' tim što ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju. Kada se potpuno ohlade, stavite ih u kese pa u zamrzivač.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar