Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Najbolji cheesecake

Najbolji cheesecake

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 10. rujna 2016. | 00:46:00



Sastojci:
160ml kiselog vrhnja
270g secera
100g secera u prahu
200g Digestive keksi
100g maslaca
šaka badema (po volji)




1 žlica meda
900g svježeg sira
3 žlicice arome vanilije
160ml slatkog vrhnja
4 jaja,

Priprema:
1.
Biskvit:
200g Digestive keksa
100g maslaca
šaka badema
1 žica meda
2 žlice šećera

Samljeti kekse i bademe. Dodati rastopljeni maslac, med i šećer. Sve promješati i utisnuti u kalup za tortu.Kalup omotati alu-folijom i staviti peći na 180 stupnjeva 10ak minuta. Izvaditi i staviti da se hladi.
2.
Krema:
900g svježeg sira
270g šećera
2 žličice arome od vanilije
4 jaja
160ml kiselog vrhnja
160ml slatkog vrhnja

Svježi sir miksati 4-5min dok ne postane kremast. Dodati šećer, vaniliju, jaja, jedno po jedno. Na kraju dodati kiselo vrhnje i sve dobro izmiksati.
Kremu preliti preko pecenog biskvita, pećnicu smanjiti na 160 stupnjeva. Staviti kalup (umotan u alu-foliju) u vecu posudu i doliti kipuću vodu (do otprilike pola visine kalupa) i tako napraviti kupelj za torticu. Peći 1h i 30min.




Nakon sata i 30min, ugasiti pecnicu i ostaviti otškrinuta vrata pecnice da se cheesecake hladi sat vremena. Nakon toga prekriti tortu folijom i ostaviti u frižideru barem 4 sata.

3.
Preljev (od vrhnja):
400ml kiselog vrhnja
100g secera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izmiksati i preliti preko ohlađenog cheesecakea.

Izvor: coolinarka.com

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar