ponedjeljak, 19. rujna 2016.

MOJ SAVRŠEN KOLAČ SAMO SLAŽI I MAŽI I SAVRŠEN KOLAČ JE PRED VAMA...



Pošto su kod mene svi čokoljupci, znala sam da mora bit nešto čokoladno. I tako je izbor pao na jednu već isprobanu kremu. Kombinacija odlična!

Sastojci:
1 pakiranje rozen kora
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia burbon šećer



1 rum šećera (ili malo ruma)
125g čokolade za kuhanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca

Priprema:
1.
Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica. Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina. Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.


Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke. Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite kremu da se malo ohladi. Kore mažite dok je krema još mlaka. Dekorirajte po želji. Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar