ponedjeljak, 12. rujna 2016.

KAKO SE PRAVI SLASTIČARSKA KREMA...NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA



Sastojci:
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 žumanjka




150 g šećera
50 g brašna ili gustina

za čvrste kreme još:
1 list želatine

Priprema:
1.
Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre. (ako se ne kuha, prazna mahuna se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer).
2.
Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica. U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom. Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.




3.
Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu. Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom...(umiješati u hladnu)

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar